tirsdag 22. januar 2013

Blomkål og bacon grateng

Hei hei alle sammen <3

På søndag fikk igjen storesøster bestemme hva vi skulle ha til middag! 

Og hun bestemte at vi skulle ha grateng med bacon i. Så da valgte jeg å lage mannens blomkålgrateng og så hadde vi i stekt bacon i tillegg!

Her kommer oppskriften:

Blomkål og bacon grateng:

Du trenger:

1 liter helmelk
7 ss mel
160 gram smør
2 blomkålhoder
4 egg

1 pakke med bacon
Brødrasp

Fremgangsmåte:


Skjær baconet i små biter og stek det i en stekepanne. Sett til siden!

Smelt smøret og tilsett melet. Rør godt og spe med melk. Rør godt hele tiden, slik at det ikke blir klumper. Når den hvite sausen er ferdig, så trekk kjelen av plata og la den avkjøle seg mens du kutter opp blomkålen i små biter.

Legg blomkålen i en ildfast form.

Putt ett og ett egg i den hvite sausen og rør godt mellom hver gang! Tilsett baconet til slutt.

Hell så sausen over blomkålen og strø med brødrasp på toppen!
Stekes i ovnen på 220 grader i 50 minutter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar