tirsdag 8. januar 2013

Å kjøpe sko til barna

Det kan være vanskelig å vite når man skal kjøpe nye sko til barnet, siden barna ofte ikke klager før det er «for sent». Vanligvis er barna veldig aktive, så det er viktig å velge riktige sko. For at barna skal ha riktig holdning og ikke minst, god balanse, er det viktig med riktige barnesko.

Bilde hentet fra Heppo
Når man skal velge riktige barnesko, så krever det litt andre vurderinger enn når man kjøper sko til seg selv.

Å kjøpe barnesko på nettet

Det er ikke dumt å kjøpe sko på nettet, for der kan du finne sko til rimelig pris og av god kvalitet. Men det du skal huske på er at størrelser varierer på de ulike merkene, og hvis du kjøper sko fra internett, er det en fordel hvis du velger en modell som du kjenner til. Aller helst en sko som du vet passer ditt barn. Vær obs på at du får en god bytterett hvis skoen ikke skulle passe!!

De fleste butikkene tilbyr fri frakt, retur og bytterett. Det er flere butikker på nettet som er anbefalt, og jeg vil tipse om ECCO, Brandos og Heppo.

For å gi best mulig støtte til barneføttene, er det å foretrekke sko med lisser, borrelås eller et annet festesystem. Og ikke minst er det viktig at skoene er laget med pustende materiale, for å forebygge gnagsår og annet ubehag, som vond lukt.

Noen tips på veien

·         * Husk at størrelser varierer fra merke til merke. Velg en modell du kjenner til!
·         * Når man har funnet en sko som passer, så la barna få velge farge og design. Eller blir det fort kjedelig med nye sko.
·       *   Kjøp sko på ettermiddagen da føttene er «størst». Grunnet oppvarming hele dagen, så blir føttene litt større på ettermiddagen.
·         * Så langt det er mulig så velg en butikk som spesialiserer seg på barnesko.
·         * Se etter slitte områder, sømmer som er ødelagt, sko som bøyer seg eller såler som er utslitt. Da er det på tide med nye sko!
·    *  Sjekk også hvordan skoene sitter på barnets fot. Ofte må skoene skiftes før de er slitt.
·         * Vær forsiktig med å arve sko. Sjekk at skoene sitter godt på barnets fot i så fall. 
·         * Kjøpe sko av god kvalitet. 
·         * Sammenlign priser før du kjøper sko. Barna vokser fort og skoene må kjapt byttes ut.


2 kommentarer:

  1. Supre tips for en som skal kjøpe sko til lillegutt for første gang!

    SvarSlett
  2. Så bra Fiona :) Lykke til med skokjøpet! :)

    SvarSlett