fredag 25. november 2011

Karamelliserte epler med kanel

~Karamelliserte epler med kanel~

Dette elsker ungene! Og det er ikke så rart egentlig, fordi det er søtt og utrolig deilig.

Dette trenger du for å gjøre julen ekstra søt for barna:

2.5 dl fløte
2 dl lys sirup
100 gram smør
2.5 dl sukker
1 ts vaniljeessens
1/2 - 1 ts kanel


Fremgangsmåte:

Hvis du vil lage hele epler kan du stikke en grillpinne gjennom fra toppen. Ellers så kan du også gjøre som meg, å skjære opp eplebåter.

Bland alle ingrediensene i en kjele og la det småkoke en stund. Gjerne en halvtimes tid.

Når det er tykt og blankt er det ferdig.

De eplene som har fått pinne, stikker du nedi kjelen og passer på at hele blir dekket. Sett eplet på en tallerken, og legg oppskjærte eplebiter rundt. Bruk en øse og hell forsiktig karamellsausen over.

Kan serveres med en gang... Bare pass på at det ikke er for varmt for disse små herlige sjarmtrollene våre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar