søndag 20. november 2011

Hjemmelaget aioli

Hjemmelaget aioli

2 eggeplommer
2 ss vann
saften av 1/2 sitron
1.5 - 2 dl rapsolje
Litt salt
2 fedd hvitløk (presset)


Fremgangsmåte:

Pisk sammen eggeplommer, vann og sitron. Pisk det godt sammen. Deretter tilsetter du oljen litt og litt. Det er veldig viktig at dette gjøres forsiktig. Bruk god tid.

Du vil etterhvert se at blandingen tykner og blir til majones.

Dette er jo ikke helt ekte aioli da, siden jeg bruker sitron i også, men uten sitron og MED hviløk så blir det en form for aioli. :)

Tilsett hvitløk, salt og pepper til slutt og smak til!

Jeg brukte denne aiolien i denne retten :)

2 kommentarer:

  1. Høres friskt ut, og aioli er veldig godt :-)

    SvarSlett
  2. Ja det ble veldig godt! :)

    Brukte den idag på hjemmelagde hamburgere også! :)

    SvarSlett