torsdag 10. november 2011

Kjøttkaker med ertestuing

Kjøttkaker med ertestuing

Min egen hjemmelagde brun saus synes vi er helt fantastisk her i familien :)

Her skal du få ca oppskrift:)

Brun saus


2 ss smør

2 ss mel
ca 1 liter vann
1 kjøtt buljongterning
4 skiver med brunost
Sukkerkulør
salt og pepper


Fremgangsmåte:

Ta ca 1 dl vann i en liten kjele og putt oppi buljongterningen.
Kok opp vannet og la buljongen smelte.
Smelt smøret og tilsett melet. Rør godt rundt og rør i det mens det brunes. Det skal bli ganske brunt og lukte typisk "brun saus".
Tilsett buljongvannet og litt og litt av det resterende vannet. Rør godt så det ikke blir klumper.
Når du har funnet den passende mengden for væske lar du sausen koke opp.
Tilsett brunosten og noen få dråper med sukkerkulør for å få farge på sausen.
Smak til med salt og pepper, før du putter oppi kjøttkakene. HER finner du oppskrift på hjemmelagde kjøttkaker.


Ertestuing:

3 dl grønne erter
1 ts salt
2 ts sukker
1 ss usaltet smør

Fremgangsmåte:

Legg ertene i vann natten over. Hell av vannet og ha ertene over i en kjele. Tilsett vann til det dekker ertene og kok til de er møre. Dette tar ca 1 time. Mos ertene godt og smak til med salt, sukker og pepper. Vend inn smør til slutt.




Serveres sammen med kokte poteter, surkål og tyttebær!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar