lørdag 29. oktober 2011

Gresskar Pai (Halloween)

Gresskar Pai til Halloween

Deig:
155 gram hvetemel
100 gram usaltet smør, i terninger
2 ts strøsukker
3/4 dl isvann
1 eggeplomme, lett sammenvispet, til pensling
1 ss melk til pensling

Fyll:
500 gram gresskar
2 egg, lett sammenvispet
140 gram brunt sukker
3/4 dl fløte
1 ss søt cherry
1 ts malt kanel
1/2 ts malt muskatnøtt
1/2 ts malt ingefær

Fremgangsmåte:

1. Smør en rund paiform lett. Hakk gresskaret til fyllet i små terninger, og damp eller kok det i 10 minutter. La gresskaret renne godt av, mos det og sett det til avkjøling.

2. Lag deigen: Sikt melet i en stor bolle. Smuldre inn smøret med fingertuppene til blandingen blir fin som brødsmuler. Lag en grop i midten. Tilsett nesten alt vannet, og bland det sammen med en bredbladet kniv, til det blir en grov deig. Tilsett resten av vannet hvis deigen blir for tørr.

3. Samle sammen deigen. Kjevle ut deigen mellom to ark bakepapir til den er stor nok til paiformen. Kle formen med deigen. Skjær bort overflødig deig. Kjevle ut det som ble til overs til 2 mm tykke blader. Marker årene med knivspissen. Legg paiskallet og bladene i kjøleskapet i omkring 20 minutter.

4. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Klipp ut et ark som er stort nok til å dekke formen. Legg papiret over paiskallet. Fordel ukokt ris over papiret. Stek i 10 minutter og fjern papiret og riskornene. Sett paiskallet tilbake i ovnen i ca 10 min. Legg i mellomtiden bladene på en stekeplate kledd med bakepapir. Pensle dem med en blanding av eggeplomme og melk. Stek bladene i 10-15 min. Sett de så til side for avkjøling.

5. Lag deretter fyllet. Pisk egg og brunt sukker i en stor bolle. Tilsett avkjølt, most gresskar, fløte, sherry, kanel, muskat og ingefær i bollen. Rør det grundig sammen. Hell fyllet i paiskallet, og glatt til overflaten med baksiden av en skje. Stek paien i ca 40 min. Avkjøl paien til romtemperatur og pynt med bladene.

Vi har pleid å servere denne paien sammen med vaniljeis! Kjempegodt!!! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar