torsdag 20. oktober 2011

Goji-bær

Goji-bærTenkte jeg skulle skrive pittelitt om disse goji-bærene som jeg brukte i goji-grøten til vesla :)

De goji-bærene jeg kjøper er viltvoksende usprøytet Goji bær fra Ningxia fjellregionen. Goji er en "gullskatt" fra Østen som nå har kommet til Norge. De smaker kjempe godt (veldig søtt selvsagt :) ), og de har en rekke gode egenskaper. Goji har en av de høyste ORAC verdiene som finnes.

Jeg kjøper mine goji-bær fra Supernature og du finner dem HER

Informasjonen under er hentet fra hjemmesiden til Supernature:

"Goji-bær har det høyeste innholdet av karotenoider, inkludert beta-karoten, av alle kjente matvarerer på jordkloden. De inneholder svært store doserC-vitaminer! Disse bærene har også en betyderlig mengde vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6 og vitamin E. De er rike på amino syrer og spor-mineraler som sink, jern, kobber, kalsium, germanium og selenium. Noe av det viktigste er også disse Goji bærenes høye nivå av ORAC verdier. ORAC er en skala som måler matens grad av beskyttelse og reparering av frie radikaler."Dette bruker jeg goji-bærene til:

* Til frokostblandingen min
* Som snacks til meg og barna
* I grøt
* I smoothies
* Og så har jeg brukt de i wok med stort hell :)

2 kommentarer:

 1. Flott blogg du har, men vil bare tipse om en side jeg kom over: http://www.abcnyheter.no/nyheter/Helse/110813/dette-bor-du-ikke-gi-til-barna
  Der står det: Ernæringsfysiologer mener man ikke vet nok om supermat , som f.eks. Gojibær kjøpt i helsekostbutikker, til å gi dem til barn. Når det gjelder stoffer som vi ikke helt kjenner effekten av, men som kan ha farmakologiske effekter, slik tilfellet er med en del av disse produktene, er det all grunn til å anvende et føre-var-prinsipp når det gjelder barn. Produkter kan også være forurenset med andre virksomme stoffer eller med giftig muggsopp som kommer av uheldig lagring eller transport

  SvarSlett
 2. Hei anonym

  De bærene jeg kjøper fra super-nature, er testet og det er garantert at disse Gojibærene er rene og frie fra giftstoffer. Mattilsynet har også gjort tester.

  Du kan se testen på super-nature :)

  Nå skal det sies at barna mine får dette i små mengder, og med tanke på garantien som er gitt der jeg kjøper de, så velger jeg å tro at den lille mengden barna får ikke er skadelig. :)

  SvarSlett