lørdag 8. oktober 2011

Gluten og melkefrie fiskekaker

Gluten og melkefrie fiskekaker
 
400 gram torsk
3 egg
2 ss glutenfritt mel
1 ss potetmel
2 dl havremelk (eller annen melk hvis barnet tåler dette)
25 gram smør uten melk
Litt muskat


Fremgangsmåte:

Tin fisken og kjør den i kjøkkenmaskin eller bruk stavmikser. Tilsett malt muskat og potetmel. Så tilsetter du ett og ett egg om gangen og rører godt. Tilsett smeltet smør og havremelken.

Til slutt tilsetter du melet og rører godt. "Deigen" skal være litt sånn kakedeig-konsistens. Tilsett mer mel om nødvendig.

Stek fiskekakene i pannen med smør.

Et tips kan være å lage disse når det ikke er barn hjemme! ;) Disse gikk nemlig ned på høykant hos samtlige av barna. hehe








Serveres med råkostsalat, kokte poteter og majones!



 

7 kommentarer:

  1. åh de så kjempegode ut! :) Husker du tilfeldigvis hvor mange det ble? :p

    SvarSlett
  2. Det ble vel ca. 20 stk tror jeg :)

    Du kan jo lage de mindre eller større etter eget ønske.

    Ungene elsket de i hvertfall, så noe riktig må jeg har gjort :) hehe

    SvarSlett
  3. Så flink du er til å oppdatere bloggen! Gøy å lese alt du finner på. Har laget diverse fiskekaker og andre 'kaker' også, siden alt i butikken inneholder melk og andre usunne ting.
    Denne må prøves!

    SvarSlett
  4. Åj! Takk for tips! Disse tror jeg jammen at jeg skal prøve en dag! :D

    SvarSlett
  5. Du får si ifra hva du synes da :)

    SvarSlett
  6. så flott! disse må prøves! er helt ny inne på bloggen din men det lover godt allerede, for har en liten gutt med melkeallergi og har det selv :/ regner med de er like gode med vanlig mel også :) gleder meg til å se gjennom resten av bloggen din! :)

    SvarSlett