tirsdag 11. oktober 2011

Gluten og melkefrie "polarbrød"

Gluten og melkefrie "polarbrød"

100 gram glutenfrie havregryn
ca 600 gram glutenfritt mel (Jeg brukte Toro sin "Fri" blanding for glutenfritt havrebrød)
50 gram sukker
1 pose tørrgjær
3 dl havremelk (lunkent)
2.5 dl vann (lunkent)
1 dl kokosolje
litt salt

 Fremgangsmåte:

Putt havregrynene oppi en blender og tilsett 4 dl vann. Miks dette sammen et par minutter, slik at du får havremelk og "havregrynsmasse".

Bruk en sil og "renn" av vannet. (Dette har nå blitt til havremelk)

Hell havremelk og 2.5 dl vann oppi en bolle og tilsett sukker og gjær. Rør dette godt sammen!

Deretter tilsetter du "havregrynsmassen", kokosoljen, saltet og resten av melet.

Når deigen er ferdig, er den ganske klissete, men dette gjør ikke noe. Kle bollen med en hånkle og sett den på et lunt sted i ca 60 min.

Når du skal lage polarbrødene, så må du kanskje tilsette litt mer mel for å få formet de. Form de til boller og press de flate på et bakepapir.


Stekes på 220 grader i ca 12 min.

1 kommentar: