Håper dere har hatt en kjempe flott påske! Selv har vi kost oss på hytta med nydelig vær og koselige folk!
I påsken har vi spist masse god mat, lekt masse ute og sittet i solveggen! :D Denne årstiden er så utrolig flott og ungene er glade og fornøyde!
Siden jeg ikke hadde fått handlet inn så masse etter påsken i går, så ble det litt "det-vi-har-i-skapet" middag!
Så da endte jeg opp med å lage en grateng med pølser, bacon og chili!
Pølsegrateng med bacon og chili (til storfamilie)
Du trenger:
6 kyllingpølser (eller annen type pølser)
1 pakke bacon
ca 3 dl ferdig kokt fullkorns makaroni
1 rød chili
1 gul løk
ca 50 gram smør
ca 3 ss sammalt hvetemel (finmalt)
5 egg
Brødrasp
Melk
Fremgangsmåte:
Kutt chilien og løken i små biter. Skjær pølsebitene og baconet i passende biter. Ha litt smør i panna og stek alt sammen til baconet er ferdig stekt og løken mør.
Smelt 50 gram smør i en annen kjele og tilsett melet. Rør godt så det ikke blir klumper og spe på med melk til sausen blir passe tykk. Avkjøl sausen litt før du har i eggene. Rør godt!
Kok makaronien
Legg pølser, bacon, løk og chili i en ildfast form. Legg makaronien over og hell til slutt over sausen.
På toppen strør du over brødrasp og steker gratengen i ovnen på 200 grader i ca 50 minutter.
Serveres som den er, eller med poteter og chili.
Ønsker alle sammen en riktig fin og solfylt dag! <3
Spennende rett :)
SvarSlettHa en fin dag