onsdag 3. april 2013

Pølsegrateng med bacon og chili

Hei hei alle sammen <3

Håper dere har hatt en kjempe flott påske! Selv har vi kost oss på hytta med nydelig vær og koselige folk!

I påsken har vi spist masse god mat, lekt masse ute og sittet i solveggen! :D Denne årstiden er så utrolig flott og ungene er glade og fornøyde!

Siden jeg ikke hadde fått handlet inn så masse etter påsken i går, så ble det litt "det-vi-har-i-skapet" middag!

Så da endte jeg opp med å lage en grateng med pølser, bacon og chili!

Pølsegrateng med bacon og chili (til storfamilie)



Du trenger:

6 kyllingpølser (eller annen type pølser)
1 pakke bacon
ca 3 dl ferdig kokt fullkorns makaroni
1 rød chili
1 gul løk
ca 50 gram smør
ca 3 ss sammalt hvetemel (finmalt)
5 egg
Brødrasp
Melk

Fremgangsmåte:

Kutt chilien og løken i små biter. Skjær pølsebitene og baconet i passende biter. Ha litt smør i panna og stek alt sammen til baconet er ferdig stekt og løken mør.

Smelt 50 gram smør i en annen kjele og tilsett melet. Rør godt så det ikke blir klumper og spe på med melk til sausen blir passe tykk. Avkjøl sausen litt før du har i eggene. Rør godt!

Kok makaronien

Legg pølser, bacon, løk og chili i en ildfast form. Legg makaronien over og hell til slutt over sausen.

På toppen strør du over brødrasp og steker gratengen i ovnen på 200 grader i ca 50 minutter.

Serveres som den er, eller med poteter og chili.





Ønsker alle sammen en riktig fin og solfylt dag! <3




1 kommentar: