torsdag 25. april 2013

Lapskaus med biffkjøtt og ferske urter

God morgen <3

Igår hadde to av ungene operasjon av falske mandler, så idag koser vi oss hjemme og slapper av!

Operasjonene gikk veldig bra og ungene er i fin form! <3

Siden vi hadde en litt stressende dag igår, så ble gårsdagens middag, rester etter mandagens middag!

Nemlig Lapskaus laget med masse deilige grønnsaker, ferske urter og biffkjøtt!

Her kommer oppskriften som passer til en storfamilie (+ litt rester dagen etter)

Lapskaus med biffkjøtt og ferske urter

Du trenger:

600 gram biffkjøtt
1 kilo gulrøtter
7-800 gram poteter
1 stor purreløk
1/2 stor sellerirot
1 stor kålrot
1 stor løk
Fersk oregano
Fersk persille
3-4 ss grønnsaksbuljong
ca. 1.5 l vann
Litt salt og pepper

Fremgangsmåte:
Stek kjøttet litt så det får en brun skorpe. Kjøttet trenger ikke å være gjennomstekt.

Kutt grønnsakene i små biter og legg alt sammen i en stor kjele, sammen med kjøtt. Klipp opp litt urter og ha det oppi kjelen sammen med vann og buljong. Pass på at det ikke blir for mye vann!

Grønnsakene trenger ikke å være dekket av vann, da det "faller litt sammen".

Kok lauskausen i en times tid! Denne retten smaker enda bedre dagen derpå! ;)



















Ønsker alle sammen en riktig fin dag <3





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar