onsdag 17. april 2013

Kvæfjordkake (Verdens Beste)

God kveld kjære lesere <3

Idag har dagen vært tilbragt på kjøkkenet nesten hele dagen :) Årsaken var at mannen i huset fyller år.

Og siden Kvæfjordkaken er en av hans favoritter, ble det selvsagt denne som ble bakt. I tillegg ble det langpanne sjokoladekake til barna og hjemmelaget pizza :)

Her kommer oppskriften på favoritt kaken

Kvæfjordkake (Verdens Beste)

Bunnnen
150 gram romtemperert smør
125 gram sukker
150 gram  hvetemel
1 ts bakepulver
5 eggeplommer
5 ss melk

Fremgangsmåte:
Bland sukker og smør sammen til det blir luftig og hvitt. Tilsett eggeplommer og melk. Bland godt før du tilsetter hvetemel og bakepulver.

Legg bakepapir i en langpanne og smør røren utover i et tynt lag.

Marengs
5 eggehviter
180 gram sukker
100 gram hakkede mandler

Fremgangsmåte:
Visp eggehvitene til de er litt stivnet, før du tilsetter litt og litt sukker til det blir helt stiv og blank. Når marengsen er ferdig heller du den over kakebunnen og smører den utover.

På toppen strør du over med mandler.

Stek kaken på 175 grader i ca 30 minutter og la kaken avkjøles helt på rist.

Kremfyll
1 pakke med vaniljekrem med romsmak
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte:
Visp fløten til krem og bland inn med vaniljekrem. Ikke bruk mikser når du blander det sammen, men rør det forsiktig sammen med en skje.

Del kaken i to og legg kremfyllet på den ene delen, før du legger den andre kakebunnen over.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar