tirsdag 22. mai 2012

Sol, sommer og lunsj i det fri :D


Hei hei alle sammen <3

Idag har det virkelig vært en helt fantastisk dag! Vi har kost oss masse ute,
og selvsagt ble både lunsj og middag spist ute.

For litt variasjon i kosten til vesla,
bestemte jeg meg for et rent grønnsaks- og bær måltid.

Dette falt selvsagt i smak (som vanlig),
og vesla koste seg masse!

Hun satt og dinglet med beina,
og syntes nok det var deilig å kunne ha føttene "fri" :D

Dagens lunsj ble:

Kokt brokkoli
Kokt søtpotet
og
jordbær med en kjempe deilig sødme!
Søtpotet:
Den guloransje fargen i søtpotet gir deg betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og kan omdannes til vitamin A, og søtpoteten ligger helt i toppen når deg gjelder innehold av betakaroten. Den er supersunn. Så la deg inspirere av den fargerike søtpoteten, det er bra for deg!

Søtpotet, full av næring
 Søtpotet er svært rik på betakaroten, i tillegg til å gi deg vitamin C, kostfiber og andre næringsstoffer. Betakarotenet virker beskyttende på alle kroppens celler, blant annet mot skader på arvestoffet som igjen kan lede til kreft. Betakarotenet kan også farge huden din lekkert solgyllen - helt uten bivirkninger! (bama.no)
Supergrønnsaken brokkoli

Brokkoli er supermat.
Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har – en antioksidantbombe.

Brokkoli inneholder mer C-vitamin enn appelsiner og inneholder i tillegg en god del kalsium for skjelettet og litt jern som forsyner cellene med oksygen. Og husk, spis stilken, den er minst like god og næringsrik som resten!
(bama.no)


Jordbær:

Jordbær er en utmerket kilde til vitamin C og andre antioksidanter.
Når vi sammenligner matvarer (per normalporsjon), er jordbær den tredje mest antioksidantrike maten vi kan spise. Bærene gir også et tilskudd av folat.

Antioksidanter beskytter kroppens vev mot skader fra frie radikaler. Disse dannes ved normalt liv og aktivitet, men også ved stress, røyk, forurensing og solbestråling. En tommerfingerregel sier at jo mørkere farge frukten/grønnsakene/bærene har, desto mer antioksidanter inneholder den. Den flotte rødfargen på jordbærene forteller oss at her er det mye fenoler, særlig antocyaniner og ellagsyre. Dette er antioksidanter som kan forebygge kreft og hjertesykdom ved å forhindre skade på celler, kroppsvev og arvestoff. Markjordbær har litt høyere antioksidantinnhold enn vanlige jordbær. Vitamin C fra jordbær fungerer også som en antioksidant, men har i tillegg andre oppgaver. Vitaminet er nødvendig for dannelse av bindevev i hud, sener og bein, det styrker immunforsvaret og fremmer opptaket av jern fra maten.
Folat er viktig for hjertehelsen og produksjon av nye røde blodlegemer, men også for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Kvinner som planlegger graviditet, er gravide eller ammer, bør derfor være påpasselige med folatinntaket. (bama.no)Er barna dine glade i grønnsaker og frukt?


3 kommentarer:

 1. CA er ganske altetende ja. :D
  Hun elsker jordbær, men aller mest er det best hun kan får BLÅBÆR! hehe Rett fra pakken som det heter her hehe. Gode store bær. :)
  Ellers så går det mye i gullerøtter, pleier å skjære de opp i "sticks" så hun bare holder de og knasker på de rett fra kjøleskapet. :)
  Hun tar etter mor si. :p

  SvarSlett
 2. Det er så deilig med disse småtrollene våre som er glad i det meste :) Blåbær er jo kjempe godt! Er bærene bedre i England eller? Synes de vi har her nå ikke smaker særlig godt! :(

  Spiser hun rå gulerøtter? Thea Elisabeth har ikke nok tenner ennå til det, men det blir nok absolutt en slager her når tennene popper frem! :)

  SvarSlett
 3. Jada gofler på med rå gullerot. :) Hun har jo så og si alle tennene nå, tror hun mangler kun to til nå, hun har 4 jeksler nå så. :D
  De er ganske store de bærene jeg kjøper her, like stor som min egen tommel i bredde. :D
  Nå er det none år siden jeg smakte blåbær i Norge, for jeg kjøper aldri der, har alltid vært å plukket, og de som vi har plukket i min familie bruker være veldig gode, men som sagt, begynner å bli en tid siden hehe.
  Idag fikk hun egen hagestol hun kosa seg på hehe. Vært ute i mange timer i hagen i bare rompa og lekt med vann og gress hehe. "Baka" kaker osv. Så hadde vi frukt og grønt til sen lunch. :D
  Hun er veldig glad i agurk også.

  SvarSlett