lørdag 7. januar 2017

Kremet kyllinggryte med persille og soltørket tomat


Kyllinggryte kan varieres i det uendelige! Det er både sunt og godt, og passer for hele familien. Her får du oppskriften på en nydelig og smakfull kyllinggryte.

Å samle hele familien til denne nydelige kyllingretten, er et av mine beste øyeblikk. Kyllinggryten er proppfull av gode ingredienser, og barna mine har vært glade i krydder og smaker helt siden de var små. Når du bruker hjemmelagde urter smaker det om mulig enda bedre også.

Kylling regnes som en veldig sunn matvare, og er rikt på proteiner i tillegg til at det er magert. Kylling er dessuten populært for folk i alle aldre, og kan godt spises både kald og varm. Dette gjør at kyllingkjøttet kan varieres og brukes til nesten alt. Kjøttet tar lett til seg smaker, og i denne kyllinggryten blir det en helt fantastisk smak på kyllingkjøttet. Her får du oppskriften vår:
Smakfull Kyllinggryte

Denne retten krever ikke all verden av tid, men noen forberedelser er det greit å gjøre på forhånd.

Du trenger:
600 gram kyllingfilet
2 ss. Philadelphia ost
1 ss. soyasaus
3 dl kremfløte
1.5 dl eplemost (evt. Hvitvin)
5 fedd hvitløk
1 bunt fersk persille
1 boks soltørkede tomater
Salt og pepper

Slik går du frem:
Legg de soltørkede tomatene i en skål og dekk de til med eddik og vann. La de trekke i ca. 20 minutter, til de har blitt myke.
Kutt hvitløken i små biter, og kyllingen i litt store biter. Stek dette sammen til det har fått en brun skorpe, men det skal ikke være gjennomstekt.
Tilsett eplemost, kremfløte, osten og soyasausen. La dette trekke i ca. 5 minutter. Til slutt tilsetter du hakket persille og soltørkede tomater i små biter. La dette trekke videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Serveres sammen med salat og kokt ris. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar