tirsdag 5. november 2019

Fersk spaghetti og pølsegryte

Nå har vesla mast noen dager om at bloggen skal gjenåpnes. Denne ble opprinnelig kalt Barnematbloggen og ble først laget da vesla var et halvt år. Jeg bestemte meg for at hun skulle få kun hjemmelaget mat fra starten av og nå har hun blitt 8 år og en ivrig hjelper på kjøkkenet.

Det er alltid koselig med hjelp på kjøkkenet. Både vesla og søsknene er glade i å hjelpe til. Siden vesla har fått Chromebook på skolen fant hun plutselig bloggen for noen dager siden og etter det har det blitt mast om at den må gjenåpnes. Så i dag har vi laget mat sammen og maten ble godt mottatt av alle sammen. Her får du oppskriften på spaghetti og pølsegryte.

Fersk spaghetti og pølsegryte

Vi pleier vanligvis å bruke rå spaghetti, men i dag forsøkte vi for første gang å bruke fersk spaghetti kjøpt på Rema. Spaghetti kan du enkelt lage fra bunnen også så dette prøver vi kanskje neste gang.

Ingredienser (7-8 personer)

Du trenger:
1 kilo kjøttpølser uten skinn
1 hvitløk
1 gul løk
1 sjarlottløk
3 gulrøtter
1 chili
1 boks hakkede tomater
1 glass Dolmio pastasaus 
Smør til steking
2 ss sitronsaft
1 stor ss sukker
Salt og pepper

900 gram fersk spaghetti (Kan kjøpes på Rema)

Slik gjør du:
Skjær pølsene i små biter og legg til siden. Kutt løk og chili i biter og stek disse med smør i en kjele. 
Tilsett skrelte og oppkuttede gulrøtter og la disse bli møre sammen med løken. Tilsett mer smør hvis det blir tørt. Hell over Dolmio saus og hakkede tomater. Smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper. Når du har fått den smaken du liker tilsetter du pølsene og lar det koke noen minutter mens du koker spaghettien som anvist på pakken. De vi kjøpte skulle kokes i kun 4 min.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar