Fisk er en utmerket kilde til protein
Fisk er en god kilde til protein for både store og
små, Fisk gir i gjennomsnitt rundt 20 g protein per 100 g, men varierer fra
ulike art.
For at barn og unge skal utvikle normal vekst og
styrke skjelettet er det spesielt viktig med inntak av fisk. Protein bidrar til
å opprettholde muskelmassen samtidig som det også fremmer muskelvekst.
I familien vår varierer vi stort
sett mellom torsk, ørret og laks. Favoritten til ungene er laks med poteter og isbergsalat
med rømme.
En av guttene er ikke veldig
begeistret for torsk, men det kommer seg siden han smaker litt hver gang.
I dag deler jeg oppskriften på
en nydelig skalldyrsuppe som er mild og passer for alle i familien.
Deilig skalldyrsuppe som passer for store og små
4 porsjoner
Ca.
200 gram torsk
Ca. 15-20 scampi
4 store kamskjell
50 gram Meierismør uten salt
10 store sukkererter
1 finhakket fedd med hvitløk
1 dl hvitvinseddik vann
2.5 dl melk, rismelk eller
soyamelk
2 ss kremost
Pepper
og persille på toppen
Fremgangsmåte:
La hvitløken surre i smøret uten å få farge. Tilsett hvitvinseddik vannet (1 dl vann og litt
hvitvinseddik. Smak til etter
hvert) og melk. Deretter kremosten. La dette småkoke i 5 min.
Mens dette småkoker skjærer du
opp torsken og kamskjellene. Kamskjellene kan skjæres opp i ca.
4-5 biter hver.
Tilsett torsk, scampi og
kamskjellene til suppen. La det småkoke/trekke under lokk i ca. 8 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar