torsdag 23. august 2018

Skalldyrsuppe


Fisk er en utmerket kilde til protein

Fisk er en god kilde til protein for både store og små, Fisk gir i gjennomsnitt rundt 20 g protein per 100 g, men varierer fra ulike art.
For at barn og unge skal utvikle normal vekst og styrke skjelettet er det spesielt viktig med inntak av fisk. Protein bidrar til å opprettholde muskelmassen samtidig som det også fremmer muskelvekst. 
I familien vår varierer vi stort sett mellom torsk, ørret og laks. Favoritten til ungene er laks med poteter og isbergsalat med rømme. 
En av guttene er ikke veldig begeistret for torsk, men det kommer seg siden han smaker litt hver gang.
I dag deler jeg oppskriften på en nydelig skalldyrsuppe som er mild og passer for alle i familien.

Deilig skalldyrsuppe som passer for store og små

4 porsjoner
Ca. 200 gram torsk
Ca. 15-20 scampi
4 store kamskjell
50 gram Meierismør uten salt
10 store sukkererter
1 finhakket fedd med hvitløk
1 dl hvitvinseddik vann
2.5 dl melk, rismelk eller soyamelk
2 ss kremost
Pepper og persille på toppen

Fremgangsmåte:
La hvitløken surre i smøret uten å få farge. Tilsett hvitvinseddik vannet (1 dl vann og litt

hvitvinseddik. Smak til etter hvert) og melk. Deretter kremosten. La dette småkoke i 5 min.

Mens dette småkoker skjærer du opp torsken og kamskjellene. Kamskjellene kan skjæres opp i ca.
4-5 biter hver.

Tilsett torsk, scampi og kamskjellene til suppen. La det småkoke/trekke under lokk i ca. 8 min.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar