lørdag 2. juli 2016

Grillet kjekjøtt med chili og lime

Hva er vel bedre enn å fyre opp grillen og kjenne lukten av deilig grillet mat? I fjor sommer prøvde vi noe nytt og her får du lese om vårt festmåltid som også passer utmerket som hverdagsmat.

Selve kjekjøttet kan minne litt om lam. Det er lyst og mørt og tar fort til seg smaker som tilsettes. Vi marinerte kjøttet over flere timer, og det smakte virkelig godt. Dette ga mersmak!

Egentlig er kjekjøtt veldig godt på smak og trenger ikke stort mer enn salt og pepper, men siden dette var første gangen så prøvde vi oss litt frem.

Slik kan du marinere kjekjøttet


Kjekjøtt er magert, proteinrikt og velsmakende. Dette er positive egenskaper som gjør at det passer bra både til hverdag og fest. Siden kjekjøttet lett tar til seg smak er det ofte en fordel å marinere det. Her kan du prøve deg frem med forskjellige smaker og finne ut hva du liker best. Her får du oppskriften på vår marinade.

Mannens kjekjøttmarinade
Du trenger:
1 ss honning
3 ss hvitvinseddik
6 ss olje
Saften av ½ lime
3 fedd hvitløk
¾ fersk chili
2 ss soyasaus
Salt og pepper

Slik gjør du:
Kutt opp hvitløk og chili i små biter og bland det sammen med de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper før du legger det i en pose sammen med kjekjøttet. La kjøttet ligge til marinering 2-3 timer og legg det deretter på grillen.

Serveres med kokte poteter og salat. Gjerne med litt ekstra chili og limesaft over salaten


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar