Min mann er fra Vestlandet og jeg har fått servert denne
retten av min svigermor. Første gangen jeg hørte at det skulle være en gryte
som inneholdt bearnaisesaus så må jeg innrømme at jeg var noe skeptisk. Men
mannen gikk god for den og den smakte virkelig kjempe godt.
Dette er skikkelig helgemat og barna kommer til å like
denne. Det kan jeg bekrefte da mine fem barn synes den er veldig god. Denne
retten passer nok best til litt større barn, men prøv den gjerne frem hos de
mindre også.
Slik lager du Klingenberg Spesial
Du trenger:
600 gram kylling/svin/biff
1 boks babymais
3 farger paprika
5 store champignon
½ glass sølvløk
1 pose bearnaisesaus
Evt. Litt fløte
Fremgangsmåte:
Kutt babymais i små biter på ca. 1 cm. Skjær en grønn, gul
og rød paprika i passende biter og del opp champignonen. Del sølvløkene i 4 og
lag bearnaisesausen som anvist på pakken. (eller lag den fra bunnen av).Stek kjøttet i en litt stor stekepanne og tilsett sopp og sølvløk. La dette surre litt sammen med kjøttet og tilsett deretter paprika og babymais.
Til slutt tilsetter du bearnaisesausen og heller det hele over i en ildfast form. Stek det videre på 200 grader i ca. 30 minutter.
Serveres med ris og salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar