fredag 16. januar 2015

Klingenberg Spesial - digg helgemat

Her skal dere få oppskriften på en skikkelig god rett. Barna synes denne smaker veldig godt og her er det masse nye smaker som dere kanskje ikke har tenkt på at dere kan servere.
 
Min mann er fra Vestlandet og jeg har fått servert denne retten av min svigermor. Første gangen jeg hørte at det skulle være en gryte som inneholdt bearnaisesaus så må jeg innrømme at jeg var noe skeptisk. Men mannen gikk god for den og den smakte virkelig kjempe godt.
Dette er skikkelig helgemat og barna kommer til å like denne. Det kan jeg bekrefte da mine fem barn synes den er veldig god. Denne retten passer nok best til litt større barn, men prøv den gjerne frem hos de mindre også.

Slik lager du Klingenberg Spesial

Du trenger:
600 gram kylling/svin/biff
1 boks babymais
3 farger paprika
5 store champignon
½ glass sølvløk
1 pose bearnaisesaus
Evt. Litt fløte

Fremgangsmåte:
Kutt babymais i små biter på ca. 1 cm. Skjær en grønn, gul og rød paprika i passende biter og del opp champignonen. Del sølvløkene i 4 og lag bearnaisesausen som anvist på pakken. (eller lag den fra bunnen av).

Stek kjøttet i en litt stor stekepanne og tilsett sopp og sølvløk. La dette surre litt sammen med kjøttet og tilsett deretter paprika og babymais.

Til slutt tilsetter du bearnaisesausen og heller det hele over i en ildfast form. Stek det videre på 200 grader i ca. 30 minutter.

Serveres med ris og salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar