fredag 30. januar 2015

Bakt eple med pære, kanel og mandelfyll

Lun og god epledessert passer bra på en sur og kald vinterdag. Her får du oppskriften på en sunn dessert som smaker utrolig godt. Helt klart noe å servere til resten av familien etter middag.
 
Etter en lang dag på skole og jobb er det ekstra godt å kunne slappe av etter middag med en god dessert. Disse eplene smaker søtt og har en spennende smak av kanel, pære og mandel. Server de midt i uken og la ungene få en lørdagsfølelse utenom den vanlige.
 
Slik lager du innbakte epler
 
Du trenger:
2 store epler
½ pære
½ ts kanel
4 ss vann
2 ss philadelphia smøreost
1 ss sukrin gold
1 ss mandler
 
Slik gjør du:
Hul ut eplene med en potetskreller. Jo større hull jo mer fyll får du plass til.
Hakk mandlene i små biter og legg de i en bolle. Tilsett en halv pære skjært i biter, kanel, smøreost, sukrin og vann. Bruk en stavmikser og mos dette godt sammen til du har en glatt røre. Sett eplene i en ildfast form og hell oppi fyllet. Du får en del fyll til overs som kan brukes til saus på de bakte eplene.
 
Stekes på 200 grader i 35 - 40 minutter.
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar