Lun og god epledessert passer bra på en sur og kald vinterdag. Her får du oppskriften på en sunn dessert som smaker utrolig godt. Helt klart noe å servere til resten av familien etter middag.
Etter en lang dag på skole og jobb er det ekstra godt å kunne slappe av etter middag med en god dessert. Disse eplene smaker søtt og har en spennende smak av kanel, pære og mandel. Server de midt i uken og la ungene få en lørdagsfølelse utenom den vanlige.
Slik lager du innbakte epler
Du trenger:
2 store epler
½ pære
½ ts kanel
4 ss vann
2 ss philadelphia smøreost
1 ss sukrin gold
1 ss mandler
Slik gjør du:
Hul ut eplene med en potetskreller. Jo større hull jo mer fyll får du plass til.
Hakk mandlene i små biter og legg de i en bolle. Tilsett en halv pære skjært i biter, kanel, smøreost, sukrin og vann. Bruk en stavmikser og mos dette godt sammen til du har en glatt røre. Sett eplene i en ildfast form og hell oppi fyllet. Du får en del fyll til overs som kan brukes til saus på de bakte eplene.
Stekes på 200 grader i 35 - 40 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar