onsdag 17. desember 2014

Tørre vafler – en juletradisjon

I julen slapper vi av og bruker tid sammen med barna. Barnas opplevelse av familiejul setter vi høyt og vi passer hvert år på at barna ikke bare fokuserer på gaver, men også på rolige stunder rundt middagsbordet og i armkroken med en god film.

Jeg gjør mitt ytterste for at barna mine skal oppleve julen slik jeg gjorde da jeg var barn. Juletradisjoner er derfor viktig og etter at vi fikk barn har vi prøvd å lage våre egne tradisjoner som vi håper barna setter pris på og vil ta med seg videre.

Førjulstiden i vår familie

Fra slutten av november er byen preget av julehandel og juleforberedelser. Første helgen i advent tennes julegraner og julegater i sentrum. Det er også da jeg og barna begynner forberedelsene til julefeiringen. Eldste sønn i huset har bursdag 1. desember, og vi har innført tradisjonen med å pynte til jul og bake pepperkaker denne dagen.

Lille julaften

Vi har som mange andre familier tradisjonen med å pynte juletreet denne kvelden og vi spiser risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye. I grøten gjemmer vi en mandel, og den som finner mandelen i sin porsjon, vinner en premie.

Julaften

Julaften er høydepunktet for barna. Første del av dagen bruker vi til å åpne julestrømper og se tegnefilmer. Deretter får ungene åpne hver sin gave, mens vi voksne begynner å forberede middagen. Klokka fem ringes jula inn, og da vi spiser julemiddag. Julegavene er allerede lagt under treet og de pakkes ut etter middagen.

Det tar gjerne litt tid før vi får lagt ungene denne kvelden, men når de først legger seg sovner de med et smil om munnen.

----------^^----------

Årets første kakebakst er laget og i år var det tørre vafler som ble bakt. For utenom pepperkaker da. Tørre vafler (også kalt kakevafler) passer fint til hverdag og fest. De er i tillegg glutenfrie og det passer utmerket for mor. De holder seg godt i en tett kakeboks og er lurt å ha på lur hvis det skulle dukke opp gjester.
 

Slik lager du tørre vafler

Du trenger:
500 gram potetmel
250 gram sukker
250 gram smør
4 egg
3 ts bakepulver

Visp eggedosis av sukker og eggeplommer.
Tilsett smeltet smør, og potetmel blandet med bakepulver.
Stivpisk eggehvitene, og bland dem forsiktig inn til slutt.

Stek vaflene i et godt smurt vaffeljern og avkjøl på rist. Du trenger ikke mer enn en god spiseskje med røre for de flyter utover. Det kan være lurt å dele vaflene før de blir for stive.
Oppbevares i en tett boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar