onsdag 13. august 2014

Pannekaker med kesamrips


Pannekaker kan varieres i det uendelige. Med forskjellig mel og tilbehør hver gang går ungene her i huset aldri lei. Her skal du få oppskriften vi bruker til storfamilien vår og et lite friskt tips til hva du kan ha til.
Tirsdager her i huset er ukas pannekakedag. Dette har vi hatt i lang tid, og det er denne dagen det foregår mest aktiviteter etter middag også. Ungene elsker å komme inn døra og kjenne lukten av nystekte pannekaker. Jeg lager ekstra stor røre slik at ungene får pannekaker til kvelds etter trening også.

Pannekaker kan serveres med alt mulig (nesten). Det vi pleier å variere med er bacon, rørt syltetøy, honning eller kesamrips som i går. Her får du oppskriften vår:

Slik lager du pannekaker til storfamilien

Du trenger:
3dl byggmel
3 dl sammalt hvetemel
4 dl hvetemel
1.5 liter melk
5 egg

Slik gjør du:
Bland sammen mel og melk og la det stå tildekket i minst 30 minutter. Før du skal steke pannekakene så rører du inn ett og ett egg. Stekes til de er gylne i godt smør.

Tips: Smelt gjerne smør og ha det i røren før steking. Da slipper du å smøre pannen før hver steking.

 
 
Her hadde vi kesam, rips og sukrinmelis som tilbehør til pannekakene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar