tirsdag 5. august 2014

Eplekake og en helt spesiell dag


På denne dagen for akkurat 10 år siden skjedde noe helt magisk. Noe vi hadde lengtet etter og noe vi ønsket så sterkt. Vårt første barn kom til verden!

Jeg husker denne dagen som om det var i går. Jeg våknet av rier og var ikke i tvil om hva som var i gang. Endelig skulle vi bli foreldre til ei lita jente. Fødselen var vel det man kaller drømmefødsel, og tiden etterpå var også veldig fin. Jeg koste meg med mammarollen.
Og i dag er det altså 10 år siden drømmen gikk i oppfyllelse. Mye har skjedd på disse 10 årene, men jeg må innrømme at denne dagen er helt spesiell.


 
 

Dagen i dag blir feiret sammen med venninner og familien. Masse kos fra lillesøster og kakebaking har også vært høydepunkter. Her skal du få oppskriften på en utrolig god eplekake.

Slik lager du en perfekt eplekake

For å lage denne kaken trenger du ikke mange ingredienser, men epler må du ha. Ungene synes det er ekstra stas å gå på epleslang hos naboen, så jeg sendte ungene over for å plukke noen før de fikk skrelle de selv og skjære dem i biter. For å lage selve kaken trenger du:
250 gram mykt smør
250 gram sukker

4 epler
250 gram hvetemel
2 ts bakepulver
4 egg
4 ss kaldt vann
Sukker og kanel til eplene
 Slik gjør du:
Begynn med å røre smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg før du sikter mel og bakepulver i bollen. Tilsett det kalde vannet til slutt.
Skrell eplene og skjær de i båter. Ha de i en bolle og vend de i 2 ss sukker og 1 ts kanel.
Bruk en kakeform og hell i røren. Dekk så til med eplebitene og stek kaken på 180 grader i 40 minutter.
Serveres lun sammen med vaniljekrem eller iskrem.
 

Og noen må jo slikke bollen også!

 
Gratulerer med dagen storesøster!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar