På denne dagen for
akkurat 10 år siden skjedde noe helt magisk. Noe vi hadde lengtet etter og noe
vi ønsket så sterkt. Vårt første barn kom til verden!
Jeg husker denne dagen som om det var i går. Jeg våknet av
rier og var ikke i tvil om hva som var i gang. Endelig skulle vi bli foreldre
til ei lita jente. Fødselen var vel det man kaller drømmefødsel, og tiden
etterpå var også veldig fin. Jeg koste meg med mammarollen.
Og i dag er det altså 10 år siden drømmen gikk i
oppfyllelse. Mye har skjedd på disse 10 årene, men jeg må innrømme at denne
dagen er helt spesiell.
Dagen i dag blir feiret sammen med venninner og familien. Masse
kos fra lillesøster og kakebaking har også vært høydepunkter. Her skal du få
oppskriften på en utrolig god eplekake.
Slik lager du en perfekt eplekake
For å lage
denne kaken trenger du ikke mange ingredienser, men epler må du ha. Ungene
synes det er ekstra stas å gå på epleslang hos naboen, så jeg sendte ungene
over for å plukke noen før de fikk skrelle de selv og skjære dem i biter. For å
lage selve kaken trenger du:
250 gram
mykt smør
250 gram
sukker
4 epler
250 gram
hvetemel
2 ts
bakepulver
4 egg
4 ss kaldt
vann
Sukker og
kanel til eplene
Begynn med å
røre smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg før du sikter mel og
bakepulver i bollen. Tilsett det kalde vannet til slutt.
Skrell
eplene og skjær de i båter. Ha de i en bolle og vend de i 2 ss sukker og 1 ts
kanel.
Bruk en
kakeform og hell i røren. Dekk så til med eplebitene og stek kaken på 180
grader i 40 minutter.
Serveres lun
sammen med vaniljekrem eller iskrem.
Og noen må
jo slikke bollen også!
Gratulerer med dagen storesøster!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar