tirsdag 30. april 2013

Samle hele familien til middag

God morgen <3

Her har dagen startet ganske rolig. Hektisk før unger og mann kom seg ut av huset selvsagt, men etter det ble det stille og rolig!

Har brukt timene til litt planlegging av blogginnlegg, samt litt klesvask, kjøkkenrydding og vasking av badet!

Idag tenkte jeg at jeg skulle skrive et innlegg som omhandler et tema som jeg mener er ganske viktig! Nemlig familiemiddag!

~~~~~~<>~~~~~~

Det er nemlig slik at familiemiddager er viktigere enn folk flest tror! Ofte er det slik at det kan bli sent før man kommer seg hjem fra jobb, skole og barnehage! Kanskje er det fritidsaktiviteter på ettermiddagen som gjør det vanskelig for familien å være samlet?

Ofte er middagen det tidspunktet på dagen hvor hele familien faktisk er samlet! I hvert fall er det slik hos oss!  Etter middag er det ofte slik at ungene går ut til venner o.l. og siden jeg har barn i forskjellig alder, så spiser de ikke kveldsmat likt!

Derfor er det viktig at middagen er en familiestund! Det er da vi snakker sammen om hva som har skjedd i løpet av dagen. Tanker og følelser kommer frem, og ikke minst så er det en tid som alle setter stor pris på!

I løpet av dagen får mann og barn mange inntrykk fra andre folk rundt seg! Både barnehageansatte, lærere og kollegaer er med på å påvirke hverdagen! Under middagen hos oss er det ofte at de eldste barna snakker med oss om ting som er vanskelig, eller ting de har opplevd som er spesielt morsomt! Det er da vi som foreldre virkelig kan sette oss ned og lytte! Sammen!

Det som er hele poenget her er at samtale og kommunikasjon er vesentlig for et godt samhold i familien! Ofte har man en stressende hverdag og det er under middagen man setter seg ned og slapper av.

Det er også viktig at hele familien, både foreldre og søsken hører på hva som blir sagt! Det å vise interesse for familiemedlemmers hverdag, gir den som har ordet en følelse av å være midtpunktet, og dette ser jeg spesielt på tvillingene i familien!

De lyser opp når vi andre lytter når de forteller om leking, turer og samlingsstunder i barnehagen! <3

Søskenkjærlighet <3


Ønsker dere som er innom en riktig fin dag videre <3

2 kommentarer:

  1. Det er koselig med faste familiemiddager :) Vi prøver å få til det stort sett :)

    SvarSlett