fredag 19. april 2013

Hjemmelaget Cottage Cheese

God morgen <3

Nå har akkurat resten av familien kommet seg avgårde til jobb, skole og barnehage! Så det er helt stille i huset og jeg sitter her med en kaffekopp!

I går kveld var jeg litt rastløs, og når jeg er det pleier jeg å gå på kjøkkenet og lage noe digg!

Gjerne bare til meg selv.

Det må jo ikke være noe som barna MÅ smake på hele tiden, men stort sett så lar jeg de få vurdere om maten er god eller ikke.

Ene sønnen min er veldig glad i cottage cheese, så i går hadde jeg lyst til å prøve å lage dette fra bunnen av.

Det var kjempe enkelt, og inspirasjonen fant jeg hos nydelig LovelyLiller HER.

Her kommer er kjapp gjennomgang av fremgangsmåten.

Hjemmelaget Cottage Cheese

Du trenger:
1/2 liter melk
2 ss eddik (jeg brukte hvitvins eddik)
Litt salt

Fremgangsmåte:

Siden jeg ikke hadde noe termomenter, så tok jeg det litt på feelingen!

Finn frem en kjele, og varm melken til det begynner å ryke. Den skal ikke koke, men være ca mellom 60-80 grader.

Ta kjelen av platen og la den avkjøles litt.

Tilsett litt salt og 2 ss eddik, og rør rundt i ca 30 sekund.

Finn fram en bolle, en sil og et tynt oppvaskhåndkle.

Legg håndkleet over silen og legg silen over bollen! Hell masse oppi og la det renne godt av. Skyll massen i rennende vann, mens den ligger på håndkleet i silen.

Og voila.... Ferdig cottage cheese. :)

Jeg brukte litt blåbær og stevia som pynt, og det ble veldig godt :)

Vel verdt et forsøk!





Ønsker alle sammen en fin dag! <3




2 kommentarer:

  1. Så kjekt og så godt det så ut! :) Brukte du helmelk da eller?

    SvarSlett
  2. Hei hei :D

    Jeg brukte lettmelk for det var det jeg hadde i huset, men neste gang skal jeg lage med helmelk ;)

    Ha en flott dag <3

    SvarSlett