tirsdag 13. november 2012

Raspeballer (komle, klubb)

God morgen alle sammen <3


Idag er vesla helt slått ut av feber stakkars... Hun begynte etter barnehagen i går med nesten 40 i feber og ekstremt sutrete (ikke rart det da).


Og i dag har hun vært skikkelig pjusk. Hun la seg igjen rett etter at hun sto opp... Så hun ligger fortsatt i senga si og sover.


Er så kjedelig når de små er syke. Hun sier også auau, og jeg tror hun har halsvondt. Er jo ikke så greit å vite når de ikke klarer å uttrykke seg skikkelig selv.


Idag kan jeg friste med en skikkelig tradisjonell matrett som vi hadde forrige uke. Nemlig klubb, eller raspeball.




Når jeg lager dette så lager jeg sirupssaus til... Det smaker så utrolig godt! :) Og så har vi kålrotstappe og salta kjøtt.


Her kommer oppskriften:


Raspeballer


Du trenger:


1 kg rå poteter
ca 2 dl byggmel
ca 2 dl sammalt hvetemel
1 ts salt
Salta kjøtt (for eks. røkt lammekjøtt)

Fremgangsmåte:

Kok kjøttet mørt i godt med vann. Dette tar ca 2.5 - 3 timer. Ta opp kjøttet når det er ferdig og legg det til side.
Du skal nå bruke kraften til å koke raspeballene i.


Skrell og rasp potetene og klem ut så mye av vannet som mulig. Bland inn melet og saltet. Form kuler i hånden på størrelse med en snøball.


Trekk raspeballene i kokekraften fra kjøttet i ca 45 minutter.


Imens raspeballene trekker,, så lager du kålrotstappe og sirupssaus.


Sirupssaus

4 ss smør
3 ss mel
ca 8 dl melk (her må du nesten prøve deg litt frem slik at ikke sausen blir for tynn)
2 ss lys sirup (holder sikkert med litt mindre, men det er jo så godt)

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og tilsett mel. Spe på med melk til du har en klumpfri og passende flytende saus. Her er det viktig at du sper på med litt og litt om gangen... Rør godt! Til slutt tilsetter du sirup.

Kålrotstappe

2 kålhoder
ca 50 gram smør
ca 1-2 dl fløte

Fremgangsmåte:

Skrell kålroten og skjær den i små biter. Kok den helt mør og hell av vannet. Bruk stavmikser og mos kålroten. Tilsett smør og fløte, og smak til med salt og pepper.


 
Her var ikke ungene så begeistret for dette forrige gang jeg lagde det,
men denne gangen spiste de som bare det! :)
 
Kanskje ikke det første du tenker på når du skal lage barnemat,
men hvofor ikke prøve noe nytt?
 
 
Ønsker dere en riktig fin dag videre! <3
 
ps. Husk Give Awayen ;)
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar