mandag 26. november 2012

Familieribbe


God kveld alle sammen <3

Igår hadde vi en forsmak på julen, med en skikkelig førjulsmiddag :)

Mannen lagde familieribbe med tilbehør som svisker, julepølse, poteter og hjemmelaget sjysaus.

Her kommer oppskriften på mannens FamilieRibbe


Alme's FamilieRibbe



Legg familieribben i en ildfast form og hell i 2 dl vann. Dekk den ildfaste formen med aluminiumsfolie,
og pass på at hele formen er godt dekket og tett. Dette er for å blåse opp svoren.

Stekes på forvarmet ovn på 230 grader i 45 minutter.

Etter dette skrur du ned ovnen til 190 grader og steker ribben i 2 - 2.5 timer. Ta av folien før den siste steketiden.

Hvis svoren ikke er sprø etter den siste steketiden, så kan du bruke grillfunksjonen på ovnen. Men pass da på hele tiden, så den ikke svir seg.

Underveis i steketiden kan du gjerne helle sjy over svoren 3 - 4 ganger for et enda bedre resultat.




Enjoy! :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar