tirsdag 23. oktober 2012

Fårikål

 
God morgen <3
 
Nå begynner det å bli mørkt og kaldt ute. Skikkelig høstvær :)
 
Så da er det vel på tide med en oppskrift på fårikål?
 
Når vi lager fårikål lager vi alltid ganske mye, slik at vi har til dagen etter også!
Jeg synes nesten fårikålen smaker enda bedre dagen derpå jeg.
 
Ungene har lært seg å like dette.
 
De første gangene grein de litt på nesa,
men nå liker de det kjempe godt alle sammen!
 
Fårikål
(ca 6 porsjoner)
 
Du trenger:
 
2 1/2 kg fårekjøtt
2 store kålhoder
2 pk med sort pepper
salt etter smak
vann
kokte poteter til servering
 
Fremgangsmåte:
 
Skjær opp kålhodene i passende biter. Det er noen som deler de i båter,
men det fungerer like greit å skjære de i mindre biter.
Legg kål og kjøtt lagvis, og tilsett salt og pepper mellom lagene.
Fyll på med vann til det gjenstår ca 5 cm fra å dekke kjøtt og kål.
 
Kokes under lokk til kjøttet er mørt. Dette tar ca 2 timer.
 
Det er viktig at kjelen ikke kokes tørr (har aldri skjedd meg),
så pass på litt underveis.
 
Du kan gjerne skumme av overflødig fett og skum hvis det legger seg på toppen.
 
Serveres sammen med kokte poteter.
 
 
 
 
 
 
Ønsker dere alle sammen en riktig fin dag! <3
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar