onsdag 5. september 2012

Eplechutney

God morgen <3

Det er vel på sin plass med en ny oppskrift vel :)

Jeg hadde en del epler liggende forrige dagen, som jeg tenkte jeg skulle bli kvitt!

Søkte litt rundt på nettet etter hva jeg kunne lage, og fant oppskriften på "Eplechutney", på
Frukt.no :)

Jeg justerte pittelitt på krydderet i oppskriften, men ellers prøvde jeg ut for å se om dette var noe vi kunne like alle mann!

Og vesla fikk nesten ikke nok! :) hehe

Men etter noen smaksprøver, ble chutneyen fylt over på glass og satt vekk!

Dette skal vi nemlig ha til søndagsmiddagen litt senere i høst :)

Eplechutney

Du trenger:

1 kg eple
2 stk løk
2 dl eddik, 7 %
1 ts salt
1 stk rød chili
1 ts malt kanel
350 g sukker

Fremgangsmåte:

Skrell eplene og skjær de i båter (uten kjerne selvsagt).

Rens og hakk løken og kok den mør samme med salt og 1 dl av eddiken.

Rens chilien og hakk den i pittesmå biter.

Rør inn eplebåter, chili, kanel og resten av eddiken i løken, og kok blandingen under lokk til eplene er møre. Rør av og til.

 Rør inn sukkeret og kok chutneyen videre til den er fyldig.



 Fyll chutney på små glass som skrues til med det samme.



2 kommentarer:

  1. Vet du om man må bruke ferske epler, eller kan de ha vært fryst? Spennende! Jeg har et innlegg på bloggen min ang eplegele (Prosjekt X!), den ble godt mottatt i hele min familie ihvertfall...
    Du er flink, stå på! :)

    SvarSlett
  2. Hei Mona

    Eplegele er godt! :D

    Jeg vil tro at siden eplene likevel skal kokes og ikke være krispy,
    så kan du helt sikkert bruke frosne epler også! :)

    SvarSlett