tirsdag 17. juli 2012

Små mager trenger også sunn mat


Barnematbloggen
Det er mens barna er små at grunnlaget for gode kostvaner legges. For å bidra til at barna får en god helse, er det viktig at barna blir introdusert for en sunn og balansert kost helt fra starten av.

Når barnet er rundt ett år, blir de gjerne introdusert for samme mat som resten av familien spiser.  Både hjemme og i barnehagen for de barna som er der, er det viktig at de utvikler et godt forhold til mat og måltider.  

Her er noen sunne tips til hva som kan gjøre måltidene bra:

·         Grove kornprodukter

·         Grønnsaker og frukt

·         Magre meieriprodukter

·         Fisk

·         Fugl

·         Kjøtt

·         Bønner og linser

·         Litt nøtter

For at barn skal vokse og utvikle seg, er de avhengige av jevn tilførsel av energi og næringsstoffer. Her er det også viktig å tenke på at barna har et stort behov for næringsstoffer i forhold til sin egen vekt. (kilde: helsedirektoratet)

Derfor er det viktig å ha fokus på næringsrik kost, fordi den totale mengden et barn spiser, gir lite rom for mat og drikke som ikke gir dem den næringen de trenger.  Når dette er sakt, er det også viktig å nevne at fysisk aktivitet er vel så viktig for barnas helse som for de voksne.

Mer fysisk aktivitet som for eksempel sykling, løping, lek og organiserte treningsaktiviteter er gode aktiviteter man kan gjøre sammen med barna.

Barnematbloggen
Hvis man hele tiden passer på å variere med forslagene som nevnt tidligere i innlegget, så vil man sørge for at barnet får variert og næringsrik mat.

Det er viktig for oss som foreldre å tenke på at barna skal får de næringsstoffene de trenger. Alle vil vel det beste for barna sine?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar