torsdag 19. juli 2012

Hjemme med barna i ferien?


Hjemme med barna i ferien?

I denne ferietiden så tenkte jeg at jeg kunne komme med noen tips til hva man kan bedrive tiden med sammen med barna.

Alle mine 5 barn driver nå med sin tredje uke med ferie, og med dette været som har vært den siste tiden, er det greit å kunne koble av litt innimellom med forskjellige aktiviteter.

Dette er selvsagt aktiviteter som kan gjøres når som helst. La ungene få noen alternativer å velge mellom, og la de få bestemme hva som skal stå på dagsplanen! Det synes de er gøy!

Jeg er så heldig å ha barn i alderen fra 7 år og nedover til 1 år, og dette gjør at aktivitetene må tilpasses den av barna som skal være med. Noen av aktivitetene er tilpasset de største barna, mens andre kan gjøres av alle.

Her kommer noen tips til hva dere kan gjøre med barna deres i ferien! 

Hvis dere kommer på flere tips, så skriv gjerne i kommentarfeltet, så fører jeg de opp på listen! ;)UTFLUKTER

Denne sommeren har biblioteket arrangert SommerLes her i byen. Dette betyr at ungene skal lese 7 bøker i et bestemt tidsrom. Når de leverer bøkene får de et stempel. Som «belønning» for å ha lest alle bøkene, får de lov til å være med på iskremfest på biblioteket. Jeg trenger vel ikke nevne at leselysten kom ganske kjapt!  hehe

Ta en tur på den lokale brukthandelen og la barna få lov til å kjøpe seg noe. Der er det alle slags ting og det beste av alt er at det er veldig billig. Ofte går pengene til et godt formål også.

Skogstur året rundt. Her er det mange muligheter både vinter og sommer. Grilling, bading, bærplukking, blomstervandring, ballaktiviteter og lekeplasser.  Og sikkert masse masse mer.

UTE

Skattejakt er alltid en slager. La ungene få lov til og utforske nærområdet og lete ette skatten. Rundt påsketider er det supert å lete etter påskeegg.

Lage butikk og restaurant ute. Lag gjerne sølekaker, plukk blader som man kan bruke til penger, steiner som mat osv. La fantasien ta overhånd. Ta gjerne med noen leker ut som dere kan ha i butikken. Kanskje kan man få melkekartonger og annen emballasje som kan kan bruke? Og et tips til penger er å samle opp korkene på melkekartongene og skrive tall på. Da har man nesten «ekte» penger å betale med! 

Vannkrig er også kjempe gøy. Få med dere nabo ungene og sprut i vei. Hopp frem bak hushjørner, gjem dere bak busker og kratt osv. Kjempe artig for både store og små! Og kanskje spesielt for far! ;)

HJEMME/INNE

Her er det masse å velge mellom. Ungene mine elsker klippe, lime og male aktiviteter. Dette er noe som alle sammen får være med på. Vi begynner veldig tidlig med juleaktivteter, hvor vi lager julekort som skal sendes i desember. Dette er faktisk noe dere kan gjøre hele året. Man trenger bare en boks til å samle de ferdige produktene i.

Annet man kan gjøre er å plukke blader ute og male disse, for så å lime de på papir og selvsagt henge på kjøleskapet eller rommet. For å si det sånn, kjøleskapet vårt er fullt av kunstverk. Man kan også plukke store steiner og male på. Eller kongler som man kan putte lim på og strø over glitter.

Andre ting man kan lage er bursdagskort. Da har man alle klare til men er bedt i selskap. Hva er vel bedre for besteforeldre enn hjemmelagde kort som kommer fra hjertet! <3

Hvis man har små barn som bruker bleier, er det utmerket å bruke bleie eskene til å lage hus av.
Bruk fantasien. Lag små senger, vinduer, dører og lignende. Mal og dekorer husene!

Trolldeig er alltid morsomt for de små å leke med.

Oppskrift på trolldeig

1 DEL SALT
2 DELER HVETEMEL
1 DEL VANN
1 SS. MATOLJE

Tips
Trolldeigen skal være fast. Den skal ikke sige sammen.. Du kan teste om den er fast nok ved å lage en rund kule. Hvis kulen fortsatt er rund etter 2-3 minutter er deigen fast nok. Trolldeig skal stekes på svak varme, rundt 80 grader!

Hvor lang tid det tar å stek figurene avhenger av hvor tykke de er. Det kan ta fra et par timer opp til flere dager. Du finner ut om figuren er ferdig ved å dunke på det tykkeste punktet.Håper dere fant litt inspirasjon til hva dere kan gjøre i ferien sammen med barna!
Barnematbloggen


Kos dere masse og nyt sommeren!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar