torsdag 14. mai 2020

Pavlova til 17. mai

Pavlova har de siste årene vært en hit på kakebordet og har nesten blitt vår nye nasjonalkake. I år har det virkelig tatt helt av og kakebloggere og kokker har alle sin versjon av pavlovakaken. Her får du oppskriften vi bruker når vi baker denne luftige marengskaken.

Det nærmer seg 17. mai med stormskritt og planleggingen av årets 17. mai kake er i gang. I år som i fjor skal vi lage pavlova med bær og krem.

Pavlova
Du trenger:
6 romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen på 250 grader.
Eggehvitene skal vispes til et hardt skum samtidig som du har i eddiken mens du visper.
Deretter tilsetter du sukker, vaniljesukker og maizena mel litt og litt samtidig mens du visper. Når massen er blank og smidig fyller du den over i en sprøytepose og lager små marengsbunner.
Sett platen med marengsbunnene nederst i ovnen og senk temperaturen til 100 grader.

 Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.
Marengsbunnene stekes i ca. 1 time. (tine.no)




Pynt med vaniljekrem og bær! Her er det bare fantasien som gjelder.
Pynt med de bærene du liker best.

Kanskje du kan pynte de med rødt, hvitt og blått?



2 kommentarer:

  1. De så skikkelig gode ut! :) Tenkte å lage pavlova til 17. mai selv, kanskje jeg skulle laget dem sånn som du har gjort?

    Ha en fin dag!

    Camilla

    SvarSlett
  2. Ja de ble kjempe gode :)

    Blir nok å lage disse igjen til 17. mai ja! :)

    SvarSlett