tirsdag 13. mars 2012

Spinat-stuing

Vi (jeg og vesla) har fått en ny favoritt om dagen! Nemlig spinat-stuing med masse hvitløk.

Vesla er jo som kjent veldig glad i mat og all slags mat!Hun er glad i sterke smaker og prøver ut alt som er. Og hun liker omtrent alt som blir servert. :)

Så da skal jeg dele dette fantastiske tilbehøret med dere :D


SPINAT


Spinat er en bladgrønnsak og kommer opprinnelig fra Asia. Den har vært kjent og dyrket i Europa i ca tusen år, og tilhører samme familie som rødbete og mangold. Spinat er en ettårig, ikke hodedannende bladgrønnsak. Det er de saftige grønne bladene som brukes før planten skyter blomsterstengel. De mørkegrønne og sprø bladene selges enten løse eller i små knipper. Spinat har en behagelig smak som skyldes innholdet av oksalsyre. På grunn av forholdsvis kort holdbarhet, går det meste av produksjonen til næringsmiddelindustrien.


Spinat er rikt på ikke-hemjern, noe som tilsier at det er lurt å få i seg C-vitaminer i samme måltidet slik at kroppen tar opp mest mulig jern. Videre inneholder spinat mye vitamin A, vitamin B6, vitamin C, vitamin E og flere viktige antioksidanter, for eksempel karotenet lutein.(Kilde: frukt.no)

Man skal imidlertid være forsiktig med mye spinat når barnet er under ett år, i følge Sosial og helsedirektoratets faktahefte "Mat for spedbarn"



Spinat-stuing

Du trenger:

200 gram spinat (fås kjøpt på Rema, Kiwi osv. ferdig vasket og klar til bruk)
2-3 fedd hvitløk
Litt sitronsaft (smak deg til)
1 ss mager kesam
Salt og pepper
Smør
Olje


Fremgangsmåte:


Her kan du egentlig bruke så masse hvitløk du ønsker. Vi brukte 3 ganske store fedd. Men det skal sies at både jeg og vesla er veldig glad i hvitløk da :)

Og så klemte vi ut ca 1 ss sitron.

Smelt smør i pannen og ha i 1 ss olje. Legg spinaten i pannen og tilsett hakket hvitløk.


Tilsett sitron, salt og pepper.

Til slutt tilsetter du kesamen.


Serveres som tilbehør eller alene.


Kesamen gir nesten følelsen av at du spiser spinat med ost. :)

Jeg og vesla anbefaler dette på det sterkeste!
Bare se de flotte fargene.

Ser det ikke lekkert ut?? :)




7 kommentarer:

  1. Vi bruker også mye hvitløk.Og sitron og chili,de fleste barn liker mat som smaker mye! Spinat har vi ikke prøvd,men det skal vi jammen gjøre nå! Nam! Er det ikke deilig med matglade barn? Takk for mange flotte tips!:)

    SvarSlett
  2. Ja det er kjempe godt med matglade barn altså! :) Er så koselig med unger som setter pris på god og sunn mat! :)

    SvarSlett
  3. Seriøst så mye jeg fikk lyst på dette! Fikk skikkelig suuug ;-D NAM!

    SvarSlett
  4. Det skjønner jeg :) KJempe digg :) Nam, nam :)

    SvarSlett
  5. Lagt deg til i blogglisten min :) Fin blogg!

    SvarSlett
  6. Da jeg giki barnehagen for straks 20 år siden, lagde kokken der torskerogn og spinatstuing til oss.. Yndlingsmaten min. Nå er det evigheter siden jeg har spist det, mulig det blir middagen idag..

    SvarSlett