onsdag 7. mars 2012

Kjøttboller i gryte

Hei og god morgen <3

Her om dagen hadde vi en Fedon inspirert middag! Ble veldig godt :-)

Kjøttbollene skal vi bruke til tomatsuppe en dag også, for de ble kjempe gode!

Så sunt og så nyttig mat!

Det tok litt tid å lage dette, men det er så verdt det :)

Kjøttboller i gryte 


Du trenger:

1 ss kaldpresset olivenolje
1 løk, skrelt og grovhakket
1 stangselleri
1 gulrot
4 små hvitløk, skrelt og finhakket
1 1/2 ts timian
1 laubærblad
1 purre, skåret på langs og kuttet i biter
100 gram kylling skinke
1 liter kjøttbuljong

Til kjøttbollene trenger du:

200 gram ferdig stekt kjøttdeig av svin
1 boks hvite bønner
50 gram revet eple
1 ss frisk revet ingefær
1 sjalottløk, finhakket
8 ss brødsmuler
1 egg, lett sammenpisket
1/2 ts revet muskat
1 ss gressløk
1 ss kaldpresset olivenolje

Fremgangsmåte:



Finn frem alle ingrediensene.


Kaldpresset olivenolje.


Kyllingskinke.


Varm olje, tilsett de neste seks ingrediensene og stek i 10 minutter over middels varme.


Ha i purre, skinke og buljong, dekk med lokk, og la småkoke 45 minutter. Skum av og til.





Finn frem ingredienser til kjøttbollene. 


Bland alle ingredienser unntatt olje. Tilsett pepper etter smak. Lag ca 25-30 kjøttboller. 


Varm oljen i stekepannen og stek kjøttbollene i porsjoner til de er passe brunet.


Ha kjøttbollene over i gryten og la retten småkoke videre, under lokk i 20 minutter.
Tilsett salt og pepper etter smak.


Håper det faller i smak :-)


Ønsker dere en riktig fin dag videre!




2 kommentarer: