Forrige helg hadde vi innbakte pølser, og dette syntes ungene var utrolig godt og ikke minst veldig artig! :)
Så her kommer oppskriften og kanskje det kan være et tips til lunsjen eller middagen idag? :)
Innbakte pølser
Du trenger:
45 gram margarin
3 dl melk
35 gram fersk gjær
3/4 ts salt
1 stor skje sukker
ca. 350 gram hvetemel
1 sammanvispet egg til pensling
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og varm opp melken til 37 grader. Ha i saltet, sukkeret og melet. Elt deigen godt sammen. La deigen heve i 30 minutter. (Jeg bruker heveprogram på stekeovnen. 30 grader)
Legg deigen på et melet bakebord. Del den i to. Del hver leiv i 8 små deler. Rull deien til en tynn "pølse" og snurr deigen rundt pølsene. Når du har gjort dette med alle pølsene, etterhever du de innbakte pølsene i 15 minutter. Husk å pensle dem med egg før de går inn i ovnen. Stekes i ovnen på 240 grader i 10 minutter.
Avkjøl de innbakte pølsene på rist.
Ferdig hevet deig.
De innbakte pølsene er ferdig penslet med egg og er klare for å stekes.
Ferdig......
Ser det ikke godt ut???
Hvis ikke dette er noe for ungene, så skjønner jeg ingenting :) hehe
Til og med vesla klarte å spise to stykker :)
Ha en riktig fin lørdag! <3
Nam:)
SvarSlett