lørdag 17. mars 2012

Innbakte pølser

God lørdag folkens! :)

Forrige helg hadde vi innbakte pølser, og dette syntes ungene var utrolig godt og ikke minst veldig artig! :)

Så her kommer oppskriften og kanskje det kan være et tips til lunsjen eller middagen idag? :)

Innbakte pølser


Du trenger:

45 gram margarin
3 dl melk
35 gram fersk gjær
3/4 ts salt
1 stor skje sukker
ca. 350 gram hvetemel
1 sammanvispet egg til pensling






Fremgangsmåte:

Smelt smøret og varm opp melken til 37 grader. Ha i saltet, sukkeret og melet. Elt deigen godt sammen. La deigen heve i 30 minutter. (Jeg bruker heveprogram på stekeovnen. 30 grader)
Legg deigen på et melet bakebord. Del den i to. Del hver leiv i 8 små deler. Rull deien til en tynn "pølse" og snurr deigen rundt pølsene. Når du har gjort dette med alle pølsene, etterhever du de innbakte pølsene i 15 minutter. Husk å pensle dem med egg før de går inn i ovnen. Stekes i ovnen på 240 grader i 10 minutter.

Avkjøl de innbakte pølsene på rist.


Ferdig hevet deig.


De innbakte pølsene er ferdig penslet med egg og er klare for å stekes.


Ferdig......


Ser det ikke godt ut???


Hvis ikke dette er noe for ungene, så skjønner jeg ingenting :) hehe

Til og med vesla klarte å spise to stykker :)

Ha en riktig fin lørdag! <3








1 kommentar: