tirsdag 17. januar 2012

Pai med skinke og ost

Jeg hadde litt grønnsaker og en del egg som jeg ville bli kvitt, så jeg prøvde å komme på noe som jeg kunne bruke de til! Valget denne gangen falt på pai! Dette er utrolig enkelt å lage og ble veldig godt!

Så lenge man har ingredienser til paibunn, så setter det egentlig ingen grenser for hva du kan putte oppi av deilige ting.

Denne gangen skulle paien brukes til middag, og her er hva du trenger og fremgangsmåten:

Pai med skinke og ost


Du trenger dette:

Paibunn:
60 gram romtemperert smør
200 gram hvetemel
4 ss kaldt vann

Fyll:
100 gram skinke
100 gram stangselleri
1 løk
1 brokkoli
3 fedd med hvitløk
5 egg
2 ss rømme
1 dl melk
ca 150 gram revet ost


Fremgangsmåte:

Bland romtemperert smør og hvetemel i en foodprocessor (evt kjøkkenmaskin). Kjør dette sammen til det blir som en smuldredeig. Tilsett en og en spiseskje med vann til deigen får en passende konsistens. Elt den litt sammen med hendene, før du legger rundt plastfolie og putter den i kjøleskapet. Den bør ligge en times tid.Mens deigen godgjør seg, kan du forberede fyllet. Kutt opp grønnsakene og skinken.

Når det har gått en times tid tar du deigen ut av kjøleskapet og kjevler den ut. Smør en paiform og legg i paideigen. Deretter bruker du en gaffel og lager hull i paideigen. Stek paideigen i 10 minutter på 210 grader. Bruk varmluft.

Mens paideigen står i ovnen, steker du grønnsakene og skinken. Når dette har fått en fin farge, så lager du eggeblandingen.Visp sammen eggene og tilsett rømme og melk! Til slutt blander du i den revne osten!


Ta paideigen ut av ovnen og legg på fyllet. Til slutt heller du over eggeblandingen og steker paien videre i 25 minutter til osten har fått en fin farge!


Kjempe enkelt og veldig godt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar