fredag 2. desember 2011

Lavkarbo konfekt

Tenkte jeg skulle prøve ut litt forskjellige varianter til barna i julen.... Litt sunnere varianter :)

Så første ut er:

Sjokolade- og gelékonfekt (lavkarbo)


Disse konfektbitene skal ha en marsipanbunn og denne lager du slik:

100 gram mandelmel
3 ss splenda
1 ts vaniljepulver
5 dråper vaniljeessens
2 eggehviter



Fremgangsmåte:

Først blander du sammen alt det tørre. Visp sammen eggehviten og vaniljeessensen. Bland inn det tørre og bland det til en god og myk deig. Rulles inn i plastfolie og sette kaldt.



Sjokoladefyll:

1 dl fløte
100 gram sukkerfri sjokolade eller den mørkeste
50 gram mykt smør
1 ss splenda

Fremgangsmåte:

Kok opp fløten og ta deretter kjelen av pannen. Tilsett sjokoladen og rør rundt til den er helt smeltet. Tilsett smøret og til slutt splendaen!

 Finn frem marsipanen og legg denne i en passende form. Klem den ut og hell over sjokoladesausen.

Settes kaldt til sjokoladen stivner. Gjerne over natten for best resultat!


Gele:

Jeg brukte sukkerfri gelé og lagde den som anvist på pakken.

 Røres godt, og la den bli helt avkjølt.  Når den er helt kald helles den over marsipan og sjokolade formen og settes kaldt til geleén er helt stiv.

Deles i ruter.

Glasur:

Smelt sjokolade sammen med litt smør og rør til det er helt glatt.

Putt bitene i små former og ta på litt smeltet sjokolade på hver bit.

Oppbevares kaldt!

2 kommentarer: