lørdag 8. oktober 2011

Hjemmelaget havremelk

Hjemmelaget havremelk

Du trenger:

2 dl havregryn (gjerne glutenfri hvis du har barn med allergi)
8 stenfrie dadler (dette gir en god smak på melken uten ekstra søtning)
Ca 9-10 dl vann


Fremgangsmåte:

Putt havregrynene og dadlene i blenderen og ha i halvparten av væsken. Blend godt så dadlene blir most.
Tilsett så resten av vannet og blend i et par minutter.

Sil av melken i en sil og fyll melken over på flaske.

Oppbevares i kjøleskap og ristes før bruk. Du kan oppbevare melken i ca 3-4 dager.   

6 kommentarer:

  1. Du er en inspirasjon! Ønsker å lage barnematen selv når jeg også får barn :)

    SvarSlett
  2. Jeg har aldri hørt om hjemmelaget havremelk. Men denne skal jeg prøve, siden vi bruker alternativ til melk her hjemme. Spennende!

    SvarSlett
  3. Den er helt genial! Og vesla synes det er veldig godt!

    Fungerer også fint til havregrøten og nå har jeg akkurat laget en haug med fiskekaker med havremelk! :)

    Oppskrift kommer!

    SvarSlett
  4. Den så enkel ut! Jeg prøvde en gang å lage kakao med hjemmelaget havremelk. Det fungerte heller dårlig... Ble en slags kakao-havrevelling, og smakte ekkelt. :) Men til kalde ting fungerer det jo bra.

    SvarSlett
  5. Den er kjempe enkel og jeg synes den smaker bedre enn den kjøpte ;)

    SvarSlett